2 Carrefour-producten opnieuw beloond door het International Taste Institute

  • De Galette Zuiver Boter en de Kaaskroketten Comté & Parmesan Carrefour Selection ontvingen een Superior Taste Award 2019
  • Deze prijs is ook het resultaat van smaaktesten uitgevoerd door Carrefour
  • Carrefour voert het hele jaar door bijna 5.000 smaaktests uit op de producten van het merk Carrefour. Bij de beoordeling van producten wordt rekening gehouden met de mening van de consument

Vrijdag 5 juli 2019- Twee Carrefour-producten werden bekroond door het International Taste Institute (ITI), de Galette Zuiver Boter en de Kaaskroketten Comté & Parmesan. De gewonnen prijzen zijn ook het resultaat van smaaktesten die intern en extern worden uitgevoerd door Carrefour. Het doel is om aan de verwachtingen van klanten te voldoen, wat mogelijk is dankzij de ontwikkel- en controlepanels die met consumenten zijn opgesteld.

De Galette Zuiver Boter won de Diamond Award van het International Taste Institute (ITI) voor het zevende achtereenvolgende jaar. De Kaaskroketten Comté & Parmesan van het premiummerk Carrefour Selection kregen de Superior Taste Award met 2 sterren. Een jury bestaande uit onafhankelijke deskundigen en professionele koks beoordeelden deze producten blind geproefd op verschillende criteria, met name het visuele aspect, de geur en vooral de smaak.

Om haar aanbod voortdurend aan zijn klanten aan te passen, organiseert Carrefour regelmatig panels in een geaccrediteerd extern laboratorium. Ze worden georganiseerd voor elk nieuw product en voor de verbetering van bestaande producten. De panels hebben uitsluitend betrekking op de producten van het merk Carrefour, alle categorieën gecombineerd.

Voor nieuwe producten vinden ze plaats in twee opeenvolgende fasen: het ontdekkingspanel en het ontwikkelingspanel.

Het ontdekkingspanel

Multidisciplinaire professionals komen bijeen om een complete analyse van het product uit te voeren. Deze omvatten een meesterkok die de kwaliteit van het product valideert door te proeven en zijn mening te geven volgens een reeks criteria. Een food technologist is ook aanwezig om de conformiteit van het product met de geldende wetgeving en met het Carrefour Quality Charter te valideren.

Het ontwikkelingspanel

De tweede stap brengt consumenten samen die blind het product proeven. Elk product wordt vergeleken met gelijkwaardige producten op de markt, behalve in het geval van een innovatief product: het wordt dan alleen geproefd.

Voor bestaande producten wordt één keer per jaar een controlepanel uitgevoerd door consumenten die blind het product en gelijkwaardige producten op de markt proeven.

De methodologie

De methodologie is gebaseerd op kwalitatieve en kwantitatieve beoordelingen. Opmerkingen worden gegeven voor smaak en uiterlijk. Kwaliteit geeft aanleiding tot een algehele beoordeling in de vorm van opmerkingen. De geteste producten vallen in de categorie van verwerkte producten: koekjes, chocolade, yoghurt, bereide gerechten, … Meer specifieke producten zoals wijn of koffie worden geëvalueerd door een panel van experts.

De resultaten van het ontwikkelings- en controlepanels worden geëvalueerd volgens een rooster: het Carrefour-product wordt als conform beschouwd als het vooral door de consument wordt gewaardeerd. In het geval dat het product niet voldoende scoort, worden de opmerkingen van de consumenten in aanmerking genomen om het product te verbeteren.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.