Amibiote: een smakelijk en gezond stokbrood voor het hele gezin dat goed is voor de darmmicrobiota

Het 'welzijn' van onze darmmicrobiota ... een belangrijke gezondheidstrend. Met dit in gedachten heeft een nieuw stokbrood net het daglicht gezien: de Amibiote. Het is rijk aan plantaardige vezels, voedt het lichaam met goede voedingsstoffen en zorgt voor de darmmicrobiota. Carrefour-klanten ontdekken dit smaakvolle brood nu in hun Carrefour-winkel.

Dit brood bevat zeven plantaardige vezels: haverzemelen, gemicroniseerde tarwezemelen, pectine, tarwedextrine, johannesbroodpitmeel, havermout en inuline: deze zeven oplosbare en onoplosbare plantaardige vezels maken Amibiote tot bondgenoot van de darmmicrobiota. Dit is het geheel aan micro-organismen dat van nature aanwezig is in de darmen. De darmflora speelt een belangrijke rol bij de spijsvertering en immuniteit. De granen werden geselecteerd door Joël Doré, onderzoeksdirecteur bij het Franse INRA (Institut National de Recherche Agronomique oftewel het Nationaal Instituut voor Agronomisch Onderzoek), vanwege hun voordelen voor de darmmicrobiota.

Inuline is bijvoorbeeld een oplosbare vezel die de spijsvertering verbetert en bacteriën in de darmen voedt. Het komt vooral voor in bananen, uien, knoflook, paardebloembladeren of in aardpeer. Pectine (appels, krenten, kweeperen, etc.) werkt op het cholesterol- en bloedsuikerniveau.

Onoplosbare vezels werken voornamelijk op de darmtransit, terwijl oplosbare vezels suikers omzetten in metabolieten die door het lichaam zullen worden gebruikt. Deze laatste zijn helaas te weinig aanwezig in het eetregime van vandaag.

Met een totale inname van 11 gram vezels per 100 g brood, waarvan meer dan de helft in oplosbare vorm, maakt Amibiote het mogelijk het vezeldieet te verrijken, de darmmicrobiota beter te voeden en daardoor voordelen te bieden voor de gezondheid op lange termijn.

Het recept bevat verschillende soorten meel, waaronder tarwemeel. De combinatie van tarwe en gemoute tarwe geeft het brood die unieke smaak.

Het vergde drie jaar onderzoek en een zeer rigoureuze selectie van plantaardige vezels in samenwerking met Joël Doré, expert in darmmicrobiota bij INRA, om het recept voor Amibiote te verfijnen en af te werken.

Het resultaat: een smakelijk stokbrood voor het hele gezin, lekker en gezond. Amibiote is nu verkrijgbaar in de Carrefour-winkels.

Contacteer ons
Marco Demerling Nederlandstalige woordvoerder, Carrefour
Marco Demerling Nederlandstalige woordvoerder, Carrefour
Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.