Carrefour België en de Fondation Carrefour doneren twee beademingstoestellen aan het UMC Sint-Pieter

Maandag 6 april 2020- In deze moeilijke tijden van de strijd tegen het coronavirus is solidariteit essentieel. De Fondation Carrefour en Carrefour België willen hun bijdrage leveren. Na de oproep tot donaties van het UMC Sint-Pieter, ontving het ziekenhuis een gift van twee beademingsapparaten na de recente opening van een tweede afdeling intensieve zorgen voor het coronavirus.

Story image

Als voedseldistributeur speelt Carrefour België een ​​belangrijke rol in de context van het coronavirus. Het enseigne is zich er echter van bewust dat veel andere mensen elke dag opnieuw fantastisch werk verrichten om de Belgische bevolking te helpen. In het bijzonder wil Carrefour deze alledaagse helden ondersteunen door bijvoorbeeld voorrang in de winkel te verlenen aan zorgpersoneel.

De steun van de Groep Carrefour aan de ziekenhuiswereld gaat verder. Na de oproep voor hulp die het UMC Sint-Pieter op 18 maart lanceerde, heeft de Fondation Carrefour het ziekenhuis inderdaad ondersteund met € 80.000, het equivalent van twee beademingstoestellen, essentiële apparaten voor de coronavirusbehandeling. Zo draagt ​​de stichting bij aan de financiering van de tweede afdeling intensieve zorgen voor het coronavirus, die 10 beademingsapparaten nodig had om de zwaarst getroffen patiënten te kunnen behandelen.

“In deze moeilijke tijden is solidariteit een essentiële waarde. Toen we hoorden van de hulpvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter, voelden we ons direct bezorgd. We hopen dat deze twee beademingstoestellen het verplegend personeel in staat zullen stellen hun missie voort te zetten met alle benodigde apparatuur”, zegt François-Melchior de Polignac, CEO van Carrefour België.
“De Fondation Carrefour ondersteunt graag eerstelijnsspelers die de covid-19 crisis onder ogen zien. Het leek ons ​​dus essentieel om de verzorgers van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter medische apparatuur te verschaffen, zodat ze de strijd tegen deze pandemie beter kunnen voortzetten”, zegt Marie-Astrid Raoult, directeur van de Fondation Carrefour.
“We danken de Fondation Carrefour en Carrefour België hartelijk voor hun vrijgevigheid. Dankzij deze donatie kunnen we ons harde werk voortzetten om voor patiënten met coronavirus te zorgen. Deze twee beademingstoestellen zullen écht levens redden”, voegt Philippe Leroy, directeur-generaal van het UMC Sint-Pieter, toe.
Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.