Carrefour België gaat een strategisch en exclusief partnerschap aan met de toonaangevende internationale speler op het gebied van e-commerce in de voedingsindustrie, Food-X Technologies Inc.

Carrefour België gaat een strategisch en exclusief partnerschap aan met de toonaangevende internationale speler op het gebied van e-commerce in de voedingsindustrie, Food-X Technologies Inc.

Evere, 16 september 2020 - Carrefour België, al lang een leider in de supermarktbranche, zet nu de volgende stap in de ontwikkeling van haar e-commerce door de krachten te bundelen met Food-X Technologies Inc, een toonaangevende, schaalbare, state-of-the-art software oplossing voor online supermarkten. Dit strategische en exclusieve partnerschap heeft tot doel de retailer te helpen bij het verbeteren van niet alleen de productiviteit en winstgevendheid van zijn besturingssysteem, maar ook de klantervaring, die steeds essentiëler wordt gezien de steeds groeiende vraag naar online voedingsbestellingen.

Carrefour België heeft zich sinds 2009 onderscheiden als pionier op het gebied van e-commerce in de voedingssector met de lancering van het online winkelplatform Carrefour Drive. Daarnaast kan het bedrijf verschillende innovaties op zijn conto schrijven, waaronder de 'Simply You Box', een maaltijdbox die gezonde en lekkere recepten combineert met online bestellen in een paar klikken, en 'ShipTo', de alom geprezen fiets bezorgingsdienst die beschikbaar is in Brussel, Antwerpen en Gent.

Deze diensten lijken een sterke weerklank te hebben gevonden bij de consument, aangezien steeds meer van hen gebruik maken van Carrefour e-commerce. Om op deze exponentiële groei te kunnen inspelen, moet Carrefour nu de capaciteit van zijn systeem verhogen. Daarom heeft het merk besloten een strategisch partnerschap aan te gaan met Food-X Technologies Inc., een marktleider in online retail oplossingen.

"Hoewel de coronavirus crisis de beweging zeker heeft versneld, hebben we in de loop van enkele jaren een groeiende vraag van de consument naar online winkelen gezien. Een geweldige klantervaring en geavanceerde operationele efficiëntie zijn nog essentiëler geworden. Deze samenwerking met een bedrijf met zoveel ervaring als Food-X Technologies Inc. zal Carrefour in staat stellen om haar leiderspositie in de digitale transitie in België duurzaam te bevestigen", zegt François-Melchior de Polignac, CEO van Carrefour België.

In het kader van deze exclusieve overeenkomst zal Carrefour België gebruik maken van de oplossingen van Food-X om winkels een gecentraliseerde voorbereiding van online winkelbestellingen vanuit een nieuw distributiecentrum aan te bieden. Dit magazijn zal winkels beleveren die click & collect aanbieden, en zal ook zorgen voor levering aan huis, waardoor het hele grondgebied van België bediend kan worden. Dit zal het dus mogelijk maken om de online shopping service uit te breiden naar potentiële nieuwe klanten.

Naast deze operationele verbeteringen zal deze samenwerking ook de klant ten goede komen omdat de online ervaring wordt verbeterd en nieuwe functies worden aangeboden.

Voor onze klanten betekent deze ontwikkeling concreet:

- een groter assortiment;

- een toename van het aantal complete bestellingen en in het geval van ontbrekende artikelen, meer relevante product substituties;

- betere kwaliteit van verse producten;

- een grotere capaciteit voor het klaarmaken van bestellingen;

- eenvoudige bestelling met nieuwe functionaliteiten;

- duurzame leveringen met behulp van herbruikbare bakken;

"Als bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in online boodschappen doen, zijn we verheugd om samen te werken met Carrefour België en hen in staat te stellen de volgende stap te zetten op het gebied van online klantervaring en operationele uitmuntendheid", kondigt Peter van Stolk, CEO van Food-X Technologies, aan.

Deze nieuwe online winkel oplossing zal naar verwachting medio 2021 volledig zijn geïmplementeerd en geïntegreerd in de klanteninterface van Carrefour België. In de tussentijd wordt uiteraard alles in het werk gesteld om de klanten via het huidige model te blijven bedienen.

 

Over Food-X Technologies

Food-X is de enige end-to-end oplossing voor het beheer van e-commerce-operaties in de voedingssector die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel kleine als grote retailers en die een rendabele werking per eenheid biedt. Deze bekroonde oplossing is gebaseerd op 20 jaar ervaring in de voedingsindustrie en heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en winstgevendheid. Tot de technologiepartners behoren Microsoft en het Canadese bedrijf Digital Technology SuperCluster. Food-X Technologies maakt deel uit van het geïntegreerde voedseldistributie-ecosysteem Sustainable Produce Urban Delivery Inc. (www.spud.ca), dat in Canada onder meer bestaat uit online distributie, buurtwinkels, voedselbereiding service, groothandel en eind distributie (last mile). Ga voor meer informatie naar www.foodxtechnologies.com. 

 

Food X Technologies Mediarelaties: FoodXtech@icrinc.com 

 

 

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.