Carrefour België versterkt de veiligheidsmaatregelen voor haar winkelpersoneel en stelt gelaatsschermen en gele hesjes te beschikking

Om de veiligheid van haar personeel te verhogen, heeft Carrefour België gele hesjes uitgedeeld aan al haar medewerkers van de Hypermarkten Carrefour  en Carrefour Markets. Op die hesjes staat een boodschap die de klanten uitnodigt om het principe van social distancing te respecteren. De medewerkers krijgen ook plastic gelaatsschermen ter beschikking die hen bijkomend beschermen tegen uitgestoten nies- of hoestdruppeltjes.

Zodra de veiligheidsrichtlijnen werden ingevoerd om de Belgische bevolking te beschermen tegen Covid-19, voerde Carrefour België een lange reeks beschermingsmaatregelen in voor haar medewerkers en klanten. In publiek toegankelijke plaatsen, zoals voedingswinkels, is het immers niet altijd eenvoudig om de regels inzake sociale afstand en individuele bescherming na te leven.

Hoewel 95% van de klanten die een Carrefour-winkel bezoekt de social distancing maatregelen naar de letter volgt, respecteert een kleine minderheid van de klanten deze regel helaas niet altijd.

Daarom stelt Carrefour nieuwe beschermingsmiddelen ter beschikking van haar medewerkers. Elke medewerker kan nu uit verschillende veiligheidsoplossingen kiezen die specifiek zijn aangepast aan zijn of haar activiteit binnen de winkel.

Eén van deze opties zijn gelaatsschermen die Carrefour sinds vorige week beschikbaar stelt. Ze zijn bedoeld voor medewerkers die rechtstreeks in contact staan met klanten die de regels van social distancing niet respecteren en beschermen de medewerker tegen de projectie van microscopische hoest- of niesdruppeltjes.

Sinds vorige week dragen de medewerkers ook gele hesjes met een boodschap die klanten wijst op de principes van social distancing. Deze hesjes zijn bedoeld voor winkelmedewerkers die in contact staan met klanten die de 1,5 meter afstand niet altijd respecteren.

De gezondheid van onze medewerkers en klanten blijft onze topprioriteit. Met deze nieuwe maatregelen willen we ervoor zorgen dat iedereen in een veilige en serene omgeving kan werken of winkelen“, zegt François-Melchior de Polignac, CEO Carrefour België.

Contacteer ons
Marco Demerling Nederlandstalige woordvoerder, Carrefour
Marco Demerling Nederlandstalige woordvoerder, Carrefour
Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.