Carrefour doneert duikmaskers aan het CHIREC-ziekenhuis in Eigenbrakel

Dinsdag 7 april 2020- Carrefour heeft duikmaskers gedoneerd aan het CHIREC-ziekenhuis in Eigenbrakel. Deze maskers kunnen ziekenhuizen helpen bij de behandeling van zieke coronapatiënten. Ze worden ingezet als onderdeel van de zo hoognodige beademingsapparatuur.

Story image
“Deze maskers kunnen voor ons zeer nuttig zijn gezien hun dubbele gebruik: hetzij voor de behandeling van patiënten met ademnood, of als persoonlijke beschermingsmiddelen voor de meest blootgestelde zorgverleners”, aldus Hervé Lignian, Medisch Directeur van de CHIREC-site Eigenbrakel.

Door het aansluiten van een medische filter op een plastic adapter gemaakt met een 3D-printer worden de duikmaskers getransformeerd. Het duikmasker is een eenvoudige en efficiënte manier om het tekort aan mondmaskers op te vangen. Een ander voordeel is dat het masker het hele gezicht bedekt en makkelijk te reinigen is.

Als de actie positief verloopt, zal Carrefour België meer maskers doneren.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.