Carrefour en Mestdagh vernieuwen hun partnerschap

Het enseigne en zijn masterfranchisepartner tekenen een nieuwe overeenkomst

De Carrefour- en Mestdagh-groepen bevestigen hun bereidheid om de masterfranchise-overeenkomst voort te zetten die hen sinds 2010 heeft verbonden. De partners ondertekenen nu de hernieuwing van hun wederzijds vertrouwen en plannen nieuwe synergieën.

De overeenkomst tussen de twee groepen maakte het mogelijk om in tien jaar een vruchtbare samenwerking in België te ontwikkelen. Op basis van deze ervaring hebben de twee enseignes de afgelopen maanden de tijd genomen om hun partnerschap grondig te evalueren om zo een nieuw hoofdstuk te schrijven in hun gedeelde geschiedenis.

Het nieuwe akkoord benadrukt daarom nieuwe synergieën en een meer gecoördineerde expansiestrategie. Dit opent voor de Mestdagh-groep voornamelijk toegang tot alle Carrefour-winkelformats van minder dan 3.000 m² (zoals Carrefour Express, Bio, enz.).

“Tot nu toe voorzag ons contract voor Mestdagh enkel toegang tot de verkooppunten van ‘Carrefour Market’, waarvan we vandaag al 85 winkels hebben, voornamelijk in Wallonië en Brussel. We zijn dan ook tevreden dat we onze uitbreidingsstrategie kunnen plannen met winkelformats die overeenkomen met ons DNA: nabijheid en gezelligheid, bijvoorbeeld in meer stedelijke centra. Zo willen we voldoen aan de verwachtingen van de consument”, legt Fabienne Bryskère, CEO van Mestdagh, uit.

“Na een vruchtbare samenwerking van 10 jaar zijn we blij om ons vertrouwen met de Mestdagh-groep te hernieuwen. De afgelopen jaren heeft de groep zich op een solide basis kunnen ontwikkelen, waardoor we vandaag samen een nieuwe expansiestrategie zullen uitwerken. Met dit nieuwe akkoord bevestigen we niet alleen de continuïteit van onze huidige samenwerking, maar ook de verdere ontwikkeling van synergieën en competenties", aldus Hilde Decadt, Director of Operations Carrefour België.

Het nieuwe masterfranchisecontract gaat in op 1 januari 2021.

 

Perscontacten Mestdagh:
Talia Hendlisz
[email protected] - +32 (0) 477 61 80 24

Anne-Lise Bouffioux
[email protected] - +32 (0) 71 257 444

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.