Carrefour geeft voorrang aan zorgpersoneel en 65-plussers

Woensdag 18 maart 2020- Na een reeks maatregelen die gisteren werden aangekondigd, waaronder de beperking van het aantal klanten in de winkels, kondigt Carrefour vandaag aan dat zorgmedewerkers en mensen van 65 jaar en ouder voorrang zullen krijgen bij het winkelen. De bestellingen van 65-plussers via ShipTo zullen ook met voorrang worden verwerkt.

Story image

Sinds de ochtend van 18 maart is het aantal klanten in de Carrefour-winkels beperkt tot 1 klant voor maximaal 15 m². Als deze limiet is bereikt, moeten klanten in de rij staan, terwijl ze uiteraard een afstand van anderhalve meter houden tot andere personen.

Uit solidariteit wil Carrefour prioriteit geven aan twee groepen mensen:

  • Zorgmedewerkers, die hard werken in de strijd tegen het coronavirus en weinig tijd hebben om te winkelen
  • Mensen van 65 jaar en ouder, aangezien dit een bijzonder kwetsbare groep is.

Om het werk van de bewaker, die de toestroom van klanten bij de ingang kanaliseert, te vergemakkelijken, worden zorgmedewerkers uitgenodigd om spontaan hun professionele badge te tonen.

Daarnaast krijgen bestellingen die via de ShipTo-dienst worden geplaatst ook voorrangvoor personen boven de 65 jaar. Carrefour vraagt hen om hun bestelling bij voorkeur tussen 9 en 11 uur ‘s ochtends te plaatsen. Dit kan via de applicatie of telefonisch (0465 49 99 49 en 0485 66 20 83).

Deze beslissing vormt een aanvulling op de reeks maatregelen die reeds door Carrefour zijn genomen:

  • Transparante schermen in plexiglas tussen de kassa en de klanten
  • Vloermarkering om de gewenste afstand van anderhalve meter tussen twee personen aan te duiden, vooral bij de kassa’s en aan het onthaal
  • Aanmoediging van kaartbetalingen om de afhandeling van contant geld te verminderen; ter herinnering, slechts één op de drie kassa’s zal contante betaling accepteren
  • Handschoenen en gel ter beschikking van de medewerkers
  • Een intensievere reiniging en ontsmetting in de winkel

Al deze maatregelen zullen in de loop van de tijd evolueren. Carrefour volgt de evolutie van de maatregelen van de federale overheid op de voet en zal zich hieraan aanpassen.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.