Carrefour is de eerste retailer die gebruikte mondmaskers recycleert

Evere, 10 november 2020 – De wegwerp mondmaskers zijn niet biologisch afbreekbaar en vormen bijgevolg een gevaar voor het milieu. Carrefour werkt daarom samen met TerraCycle en met de Suez-groep voor de recyclage van wegwerp mondmaskers. Klanten kunnen hun gebruikte mondmaskers voortaan inleveren aan de ingang van Carrefour-winkels in een Zero Waste box.

De gerecycleerde mondmaskers worden verwerkt en gedesinfecteerd om daarna omgevormd te worden tot tuingereedschap en tuinaccessoires.

Klanten kunnen hun gebruikte mondmaskers inleveren in volgende winkels: Carrefour Market Waterloo, Carrefour Hypermarkt Mont-Saint-Jean en Carrefour Hypermarkt Evere. 

Veilig boodschappen doen dankzij de strikte veiligheidsmaatregelen in de winkels

De versterkte veiligheidsmaatregelen blijven van toepassing in de winkels : 

  • Herinnering aan de essentiële hygiënemaatregelen bij het binnenkomen in de winkel;

  • Verplicht dragen van een mondmasker ;

  • Bewaker bij de ingang;

  • Hydro-alcoholische gel ter beschikking ;

  • Plexiglas wanden aan de kassa’s;

  • Zoveel mogelijk kassa’s geopend om de klantenstroom te kunnen kanaliseren ;   

  • Extra reiniging en ontsmetting van het materiaal en van de lokalen;

  • 1 klant per 15m² (daar waar de wet voorziet in 1 klant per 10m²);

  • Carrefour nodigt de klanten uit om zoveel mogelijk alleen naar de winkel te gaan (met uitzondering van kinderen onder de 12 jaar of hulpbehoevende personen).

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.