Carrefour is de eerste retailer die zijn krachten bundelt met de vzw EVA voor Donderdag Veggiedag

  • In samenwerking met EVA ondersteunt Carrefour klanten in hun overgang naar een gevarieerd eetregime met een nieuwe wekelijkse afspraak: Donderdag Veggiedag
  • Carrefour biedt een assortiment voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten
  • Vanaf 3 oktober is elke donderdag een reeks vegetarische alternatieven te koop voor -20%

Dinsdag 1 oktober 2019- Als onderdeel van Act for Food stelt Carrefour concrete acties voor om beter te eten en het beste voor iedereen toegankelijk te maken. Met dit in gedachten, en ter gelegenheid van de Wereld Vegetarisme Dag, bundelt Carrefour de krachten met EVA vzw om de Donderdag Veggiedag-campagne te lanceren, uitgevoerd met de steun van de Vlaamse Overheid en van de Brusselse minister van Leefmilieu en Leefmilieu Brussel. Het doel is om consumenten aan te moedigen om minstens één dag per week voor een evenwichtige vegetarische maaltijd te kiezen.

Story image

Een evenwichtige vegetarische schotel één dag per week via Donderdag Veggiedag

44% van de Belgen eet momenteel minder vlees dan een jaar geleden. 7% van de bevraagde personen eet geen vlees en 9% zijn flexitariërs (mensen die minstens drie keer per week vegetarisch eten). Dit betekent dat 16% van de Belgen voornamelijk vegetarisch eet. 40% van de Belgen is nog steeds van plan om hun consumptie van vlees en vis in de toekomst te verminderen.

Op basis van deze bevindingen beoogt de Donderdag Veggiedag-campagne consumenten aan te moedigen om minstens één dag per week een evenwichtige vegetarische maaltijd te ontdekken.

Samenwerking tussen EVA en Carrefour

EVA werd in 2000 opgericht in Gent en is een van de belangrijkste vegetarische organisaties in Europa. Zij beheert en controleert het ‘V-label’ in België en verleent via dit label de licentie ‘Vegetarisch’ of ‘Veganistisch’ op de producten.

De samenwerking tussen Carrefour en EVA bestaat uit een wekelijkse afspraak zodat iedereen zijn eetregime kan diversifiëren via plantaardige alternatieven.

Met de Donderdag Veggiedag-campagne promoot Carrefour een divers en plantaardig voedingspatroon met tips en recepten. Voor nog meer inspiratie kunnen klanten de EVA-website raadplegen.

Bovendien profiteren consumenten elke donderdag van 20% korting op een deel van het vegetarische en veganistische assortiment in alle Carrefour-winkels.

Over EVA vzw

EVA verleidt iedereen tot gezond en duurzaam plantaardig eten met degelijke informatie, fantastische recepten en smakelijke activiteiten. Dankzij EVA is donderdag voortaan veggiedag. www.evavzw.be

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.