Carrefour onthult de eerste Carrefour City, het nieuwe enseigne voor de stad

  • Carrefour City zet de strategie van Carrefour als leider van de voedseltransitie en de ecologische transitie voor iedereen extra kracht bij
  • De winkel maakt het beste toegankelijk voor iedereen dankzij een groot assortiment aan bio-producten, lokale producten en producten van het Carrefour-huismerk
  • Het restauratiegedeelte neemt een belangrijke plaats in met een gevarieerde keuze voor alle smaken tegen een betaalbare prijs

Donderdag 19 december 2019- Carrefour City, dit is het fonkelnieuwe enseigne dat Carrefour België vandaag uit de doeken doet. De eerste winkel opende zopas in hartje Brussel, op een toplocatie in de voetgangerszone op de Anspachlaan. Deze winkel is volledig in lijn met de laatste consumptietrends. Hij is afgestemd op het leven van de stedelijke klant die op zoek is naar authenticiteit en die aangetrokken is door lokale producten, bio en milieu-aspecten zoals afvalvermindering. Het restauratiegedeelte is er sterk ontwikkeld en biedt een ruime keuze aan maaltijdoplossingen om ter plaatse op te eten in het Carrefour Café of om mee te nemen.  

Story image

Carrefour City is de concrete vertaling van de strategie van Carrefour België als voortrekker van de voedseltransitie voor iedereen en van de ecologische en digitale transitie. Het concept is afgestemd op de verwachtingen van de stedelijke klant. Deze wordt er warm onthaald, in een hedendaagse omgeving, en kan er genieten van het deskundig advies van de winkelmedewerkers. Om de impact op het milieu te verminderen, is het meubilair in de winkel en in de restauratieruimte grotendeels gerecycleerd. De winkel benadrukt de nabijheid, het moderne aspect, het respect voor het leefmilieu en de lokale verankering en creëert zo een bijzondere klantbeleving.

Nadruk op bio en het eigen merk

Op 200 m² vindt de consument een buurtwinkel met een compleet gamma producten voor alle dagelijkse behoeften en een plek met smakelijke en gezonde maaltijdoplossingen. De nadruk ligt op bioproducten, het eigen Carrefour-merk en lokale producten. Het merendeel zijn Carrefour-producten (1.530 referenties) en Carrefour Bio-producten (480 referenties). Niet minder dan 19 productcategorieën worden vertegenwoordigd door het Carrefour-merk.

Ruimte voor restauratie

Klanten vinden in de Carrefour City een ruime keuze aan maaltijdoplossingen voor elk moment van de dag, toegankelijk voor iedereen en tegen de beste prijs. Alle gerechten kunnen ter plaatse in het Carrefour Café worden gegeten of meegenomen worden. Deze gezellige ruimte nodigt klanten op een oppervlakte van 60 m² uit om aangename momenten door te brengen met zichtbaarheid vanaf de straat. Een gratis wifi-verbinding is natuurlijk aanwezig voor het comfort van de klanten.

De sterke punten van Carrefour City:

  • kwaliteit en versheid gegarandeerd;
  • het bio-aanbod: met een groot aantal bulkprodcuten en vers fruit en groenten en een bakkerijafdeling. Carrefour biedt het goedkoopste biomerk van België;
  • de producten van het merk Carrefour: een compromisloze kwaliteitsgarantie, altijd tegen de beste prijzen;
  • de lokale verankering: een breed gamma aan lokale producten;
  • het unieke restauratieconcept: een ultravers assortiment maaltijdoplossingen met alle ingrediënten voor een uitgebreid ontbijt, een saladebar, knapperige pizza’s, sandwiches, soepen, vruchtensappen en voorgesneden fruit, om mee te nemen of ter plaatse te eten. Carrefour City voorziet dus in alle behoeften van de dag, van ontbijt tot diner, inclusief een kantoorvergadering; integratie van nieuwe technologieën zoals de fietsleveringsdienst ShipTo, self check-outkassa’s of de Nutriscore raadplegen via de Carrefour-app;
  • niet-voedingsartikelen met focus op zero waste: de klant kan zijn eigen potjes en doosjes meebrengen en hij heeft de keuze uit alternatieven voor plastic zakken, zoals stoffen zakken of het nieuwe assortiment zakken gemaakt van zeeafval.

Carrefour België blijft inzetten op expansie: in 2019 opende de retailer reeds 18 nieuwe winkels.

Adres:
Anspachlaan 15
1000 Brussel

Uitbater:
Stéphanie Maucq

Openingsuren:
7 dagen op 7, van 7 tot 22 uur

Klik hier voor een reeks foto’s.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan10.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 380.000 medewerkers. De groep is met meer dan 12.300 winkels aanwezig in meer dan 30 landen en realiseerde in 2017 een omzet van 88,24 miljard euro onder enseigne.