Carrefour opent een nieuw Marketconcept in Rijkevorsel

Evere, 5 november 2020 – Carrefour opent een nieuwe Market in Rijkevorsel. Hier zal de klant niet alleen verwend worden met een totaal vernieuwend Marketconcept, hij zal er met veel genoegen kunnen proeven van de creatieve geest van de franchisepartners die hun ervaring in de eventsector ten dienste stellen van de klanten van deze buurtwinkel. Met de slogan “met u erbij is onze winkel nog mooier “ klinkt hier alvast een warme verwelkoming voor de klant.

De nieuwe Market van Rijkevorsel wordt uitgebaat door Jimmy Faes en Mark Adriaenssens. Beide franchisepartners zijn eveneens actief in de evenementensector. Door de coronacrisis hebben ze besloten zich heruit te vinden en hun dynamisme en creativiteit ten dienste te stellen van de klant. Dit ziet men duidelijk in de aanpak en dienstverlening, in de nieuwe assortimenten, maar ook in de originele ideeën om de klant zich echt thuis te laten voelen. 

De nieuwe buurtwinkel heeft een winkeloppervlakte van nagenoeg 1300 m2 met lange en brede gangen, en bevindt zich in het centrum van Rijkevorsel. De klanten kunnen er makkelijk te voet of met de fiets naartoe komen. Ook voor wagens is er parking voor de deur.

Alle ambachten onder één dak

Deze Carrefour Market komt onder de aandacht door zijn totaal vernieuwend concept met “alle ambachten onder één dak”. Zo kan de klant er terecht voor een lekker stukje in huis versneden vlees, een heerlijk door de chefs in huis bereide maaltijd – de winkel beschikt immers over een uitgebreide traiteurafdeling in bediening - , dagelijks vers afgebakken brood, en dagverse fruit en groenten. Verder biedt deze Market een ruim gamma aan biologische producten aan evenals een groot assortiment aan Carrefour veggie producten.

Vanaf het ogenblik dat de coronamaatregelen het weer zullen toestaan, wordt ook de eetruimte toegankelijk, waar men - weliswaar staande - ter plaatse iets kan nuttigen en kan proeven van de lekkerste koffie van een plaatselijke leverancier. Ook een microgolfoven is aanwezig om een snelle maaltijd op te warmen.

Lekkere producten van bij ons 

Voor alle voedingsproducten steunt Carrefour zoveel mogelijk de lokale producenten. Zo’n 190 referenties (wat bijna 3 x zoveel is als in een klassieke Market) komen van een 20-tal leveranciers uit de streek. Het vlees is er één voorbeeld van. In het kader van de Carrefour Kwaliteitsketen, waardoor Carrefour een perfecte traceerbaarheid tussen alle schakels kan garanderen, werkt deze Market samen met een plaatselijke veeboer. De franchisepartners hebben hier zelf het lastenboek opgemaakt, waardoor extra kwaliteit kan gewaarborgd worden. Door de korte kring tussen slachting en versnijding, draagt deze buurtwinkel eveneens een extra steentje bij tot de ecologische voetafdruk!

One stop shopping

Gedaan met aanschuiven in aparte voedingswinkels. In deze winkel vindt de klant alles onder één dak. Hij moet dus maar op één plaats zijn om te voorzien in zijn dagelijkse behoeften. Naast het ruime aanbod aan verse of in house bereide ambachtelijke producten door de specialisten des huizes, kan de klant er eveneens online bestelde pakjes ophalen. Zo beschikt de winkel eveneens over een Cubee, de pakjesautomaat van bpost, waardoor men in alle veiligheid zijn pakje kan gaan ophalen. Ook kan de klant zijn geluk beproeven op de stand van de nationale loterij.

En ook de liefhebbers van de Wereldkeuken zullen in deze winkel terecht kunnen voor dat ietsje meer. Zo zijn er al van nieuwe referenties voor de Italiaanse, Aziatische en Mexicaanse keuken.

Milieubewuste keuzes en zero waste

Ook wil Carrefour haar milieubewustzijn en zero waste strategie in de verf zetten door een samenwerking met Too Good to Go waar verspilling wordt tegengegaan door dagverse producten, die de dag nadien niet meer kunnen verkocht worden, ‘s avonds aan te bieden aan sterk verminderde prijzen aan de consument die hiervoor inschrijft.
Verder zal de klant aangemoedigd worden om correct te recycleren in de verschillende recyclagezones waar leeggoed, batterijen, papier & karton, en plastic kan achtergelaten worden. Een andere inspanning die Carrefour zich getroost heeft op milieuvlak is het gebruik van LED-verlichting  en de optimalisatie van de installaties voor koelen, vriezen en klimaatregeling waardoor er een optimale balans ontstaat tussen energie en verbruik. Zo worden de CO2 emissies tot een minimum beperkt en verbetert deze winkel hiermee zijn groene voetafdruk.

Het beste voor iedereen beschikbaar

Trouw aan zijn Act for Food strategie waarmee Carrefour het beste voor iedereen beschikbaar wil stellen, hanteert het enseigne hier zoals steeds een bewuste prijzenpolitiek met een groot assortiment uitstekende producten aan ronde prijzen.  

Uiteraard is de winkel volledig coronaproof en worden de veiligheids- en hygiënemaatregelen strikt gehanteerd zoals in elke winkel van de Groep.   

Hieronder vindt men enkele sfeerbeelden van de winkel :

Adres
Prinsenpad 2, 2310 Rijkevorsel 

Openingsuren
Alle dagen van 8.00-20.00 uur. Op zon- en feestdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Gesloten op dinsdag. 

Franchisepartners
Jimmy Faes + Mark Adriaenssens

 

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.