Carrefour opent een zevende Express-winkel in een ziekenhuis

Vrijdag 27 maart 2020- Op zaterdag 28 maart opent de Carrefour Express MontLégia haar deuren, aanvankelijk alleen voor het ziekenhuispersoneel.  Beheerd door franchisepartner Réginald Willems, wordt het de zevende Express die in een ziekenhuis is gevestigd.

Story image

Carrefour België opent aanstaande zaterdag 28 maart een nieuwe Carrefour Express in de Kliniek CHC MontLégia in Luik, waarvan de opening werd vervroegd vanwege het coronavirus.  Dit is de zevende Carrefour-winkel in een ziekenhuis. MontLégia wordt dus toegevoegd aan de Carrefour Express Namen Ste Elisabeth, CHIREC Delta, UCL St Luc, Tivoli La Louvière, CHR Liège Citadel en Kortrijk AZ Groeninge.

Steun voor het ziekenhuispersoneel

In eerste instantie zal de winkel natuurlijk alleen toegankelijk zijn voor ziekenhuispersoneel, omwille van de veiligheidsvoorwaarden in het kader van het coronavirus.  Voor de franchisenemer Réginald Willems was er echter geen sprake van uitstel van de opening.

“In deze moeilijke tijden spelen onze winkels een essentiële rol: de Belgische bevolking blijven bevoorraden.  Omdat we in een ziekenhuis zijn gevestigd, bekommeren we ons over een bijkomende missie: een winkel aanbieden die zeer gemakkelijk en snel toegankelijk is voor het ziekenhuispersoneel, dat soms geen tijd heeft om boodschappen te doen”, zegt Réginald Willems, franchisepartner van Carrefour Express Mont Légia.

Een beslissing die perfect past in de inspanningen van Carrefour België om het verpleegpersoneel zoveel mogelijk te helpen.  Vorige week maakte het enseigne bekend dat het in de winkels voorrang zou geven aan verplegend personeel. Deze personen genieten ook gratis van de ShipTo-thuisleveringsdienst.

Later zal de winkel van 101 m² natuurlijk zijn deuren openen voor patiënten en hun bezoekers, die een aanbod kunnen vinden dat is aangepast aan hun behoeften. Ter plaatse worden aangeboden: brood en gebak, vers geperst sap, een groot assortiment voor de lunch, biogroenten en fruit en gedroogd fruit in bulk, een assortiment kruidenierswaren, zuivelproducten en worstjes die aan alle behoeften voldoen van onze klanten, en een breed assortiment van kwaliteitsvolle bereide maaltijden.

Een échte familiezaak

Als de naam Willems bekend in de oren klinkt, komt dat niet alleen door de tenniscarrière van Réginald, waaronder als coach van David Goffin. Een andere Willems is ook actief in de retail: zijn broer, Maximilien Willems, beheert al verschillende Carrefour Express.  In december 2013 opende Maximilien de eerste Carrefour in een ziekenhuis, in het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc.

Het kan gezegd worden: de Carrefour Express in ziekenhuizen zijn een échte familiezaak.

Adres:
Boulevard Patience et Beaujonc 2
4000 Luik

Franchisepartner:
Réginald Willems

Openingsuren (gezien de uitzonderlijke omstandigheden worden deze uren voorlopig aangepast; de actuele planning wordt in de winkel getoond):
In de week van 6 tot 20 uur
Op zaterdag van 8 tot 18 uur
Op zondag van 10 tot 18 uur

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan10.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 380.000 medewerkers. De groep is met meer dan 12.300 winkels aanwezig in meer dan 30 landen en realiseerde in 2017 een omzet van 88,24 miljard euro onder enseigne.