Carrefour steunt onze senioren en schenkt 10.000 EUR aan Artsen zonder Grenzen voor hun acties in de woonzorgcentra

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de woonzorgcentra zwaar getroffen door deze gezondheidscrisis. Na verschillende solidariteitsacties te hebben opgezet ten voordele van ziekenhuizen wil Carrefour nu steun bieden aan onze ouderen. Carrefour lanceert hiertoe een campagne voor woonzorgcentra die bestaat uit twee acties. De eerste actie is eerder symbolisch en bestaat erin dat Carrefour meiklokjes schenkt aan woonzorgcentra. Veel Belgen gaan immers op 1 mei hun senioren bezoeken en hen meiklokjes aanbieden, wat in de huidige omstandigheden uiteraard niet mogelijk is. De tweede actie bestaat erin om 10.000 EUR te schenken aan Artsen zonder Grenzen, die zich elke dag op een opmerkelijke manier inzetten in woonzorgcentra.  Bij deze actie doet Carrefour tevens een oproep aan de burgers die kunnen zorgen dat de gift verdubbeld wordt door zich aan te sluiten bij de solidariteitsketen.

10.000 meiklokjes verdeeld in woonzorgcentra

Volgens de traditie worden er rond 1 mei alom meiklokjes geschonken. Ze staan symbool voor de terugkeer van de lente, voor geluk en een goede gezondheid. Dit is vaak ook een gelegenheid om een bezoekje te brengen aan onze bejaarden. Onder de huidige omstandigheden zijn dergelijke bezoeken echter vaak niet mogelijk. Toch is dit soort symbolische steun meer dan ooit noodzakelijk in deze moeilijke tijden.

Carrefour heeft daarom besloten om deze symbolische actie kracht bij te zetten om moed te geven aan de bewoners van woonzorgcentra die zwaar getroffen worden door deze coronacrisis. De winkeldirecteurs van de geïntegreerde Carrefour-winkels zijn daarom naar het dichtstbijzijnde woonzorgcentrum getrokken om twee dozen met meiklokjes af te geven voor de bewoners. In totaal werden er 10.000 meiklokjes uitgedeeld.

Een gift van 10.000 EUR aan Artsen zonder Grenzen…

10.000 … is ook het bedrag dat door Carrefour aan Artsen zonder Grenzen wordt geschonken.

“Sinds het begin van de crisis hebben we ons steentje bijgedragen om zowel logistiek als financieel hulp te bieden aan al diegenen die zwaar getroffen zijn door deze coronacrisis. Tot nu toe hebben wij vooral steun geboden aan ziekenhuizen. Deze keer willen we Artsen zonder Grenzen steunen voor het ongelooflijke, en jammer genoeg onmisbare, werk dat ze dag in dag uit verzetten in een groot aantal woonzorgcentra in België“, zegt François-Melchior de Polignac, CEO van Carrefour België.

De schenking van Carrefour aan Artsen zonder Grenzen zal gebruikt worden voor logistieke middelen en medische hulp die ingezet worden in woonzorgcentra.      

“Zoals zoveel andere bedrijven ondervindt ook Artsen zonder Grenzen moeilijkheden als gevolg van de huidige situatie, en dit, zowel operationeel als financieel. Onze organisatie is namelijk voor 99% afhankelijk van individuele giften en privé-organisaties. De gift van Carrefour zal ons dus zeker helpen om onze activiteiten in de Belgische woonzorgcentra in optimale omstandigheden voort te kunnen zetten", voegt Meinie Nicolai, Algemeen Directeur van Artsen zonder Grenzen toe.

… een bedrag dat kan verdubbeld worden met het engagement van de burgers 

De actie stopt hier dus niet gezien de schenking van Carrefour verdubbeld kan worden en de 10.000 EUR makkelijk 20.000 EUR kunnen worden.  Daarvoor worden alle burgers uitgenodigd om deel te nemen aan de #CarrefourSolidarityChain.

Deelnemen is eenvoudig :

  1. Maak een foto van jezelf in een outfit waarbij je zorgt voor een rood accessoire (rood is immers de kleur van Artsen zonder Grenzen) en strek je armen zijwaarts alsof je een reuze solidariteitsketting wil maken.  
  2. Deel deze foto op Instagram of Facebook, tag @carrefourbelgium en gebruik #CarrefourSolidarityChain. Je post moet wel « publiek » zijn.  

Voor elke foto die gedeeld wordt tussen 4 en 11 mei, zal Carrefour 1 EUR extra storten aan Artsen zonder Grenzen. Jullie kunnen er dus voor zorgen dat de schenking van Carrefour 20.000 EUR wordt i.p.v.10.000 EUR.

Contacteer ons
Marco Demerling Nederlandstalige woordvoerder, Carrefour
Marco Demerling Nederlandstalige woordvoerder, Carrefour
Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.