Carrefour verdrievoudigt haar eigen vegetarische assortiment

Carrefour verdrievoudigt haar eigen vegetarische assortiment

  • Carrefour breidt haar assortiment plantaardige alternatieven uit van 6 naar 19 referenties
  • Carrefour verdrievoudigt daarmee het veggie-assortiment van haar eigen merken
  • Nieuwe producten zijn onder andere smeerbare producten, sauzen en bereide maaltijden

Maandag 24 februari 2020- Als onderdeel van het Act For Food-platform streeft Carrefour naar concrete acties om beter te eten en het beste voor iedereen toegankelijk te maken. De Donderdag Veggiedag-campagne in samenwerking met de non-profit organisatie EVA bestaat uit een wekelijkse afspraak zodat iedereen zijn eetpatroon kan diversifiëren met behulp van vegetarische alternatieven. Om consumenten aan te moedigen om minstens één dag per week een uitgebalanceerde vegetarische maaltijd te kiezen, biedt Carrefour sinds 3 oktober 2019 een promotie aan: klanten genieten elke donderdag van een korting van 20% op een selectie van het veggie-gamma.

Een nieuw vegetarisch assortiment met enkele veganistische en BIO referenties

Het vegetarische assortiment van Carrefour bestond tot nu toe uit 6 referenties: 1 groenteschijven, 2 groenteballetjes, 2 mediterrane steaks, 1 nuggets:

Carrefour voegt daaraan 13 nieuwe referenties toe:

  • De smeerbare producten: vegetarische alternatieven voor martino, bereide américain, vleessalade
  • De bereide gerechten: vegetarische alternatieven voor vol-au-vent, chili, bereide sauzen (bolognaise)
  • Smeerbare en voor het koken te gebruiken vegetarische alternatieven voor verse kaas
  • De producten in plakjes en plantaardige alternatieven voor vleeswaren

De eigen merkproducten van Carrefour doorlopen systematisch een ontwikkelingspanel waarin consumenten de producten testen, of het nu een nieuw recept is of een verbeterde receptuur. Het ontwikkelde assortiment is goedgekeurd door een consumentenpanel (dat vlees consumeert) dat het heeft getest volgens dezelfde normen als onze conventionele (niet-vegetarische) producten.

Het nieuwe veggie-gamma biedt ook drie BIO en veganistische referenties: een smeerbare kaas als alternatief voor verse kaas; een plantaardige melk op basis van cashewnoten verkrijgbaar in 3 smaken: puur, kruiden en peper.

Het totale veggie-assortiment omvat nu 134 referenties

Naast haar eigen merk biedt Carrefour een breed assortiment dat ook is uitgebreid van 122 referenties in 2019 tot 134 referenties in 2020.

Link naar media toolkit.

Link naar Carrefour website - nieuw gamma en Donderdag Veggiedag.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.