Carrefour vermindert het gebruik van plastic met 703 ton per jaar door de verkoop van plastic zakken aan de kassa stop te zetten

Carrefour vermindert het gebruik van plastic met 703 ton per jaar door de verkoop van plastic zakken aan de kassa stop te zetten

Evere, 20 oktober 2020 - In het kader van haar Act for Food-programma strijdt Carrefour actief tegen plastic voor eenmalig gebruik. Door de verkoop van plastic zakken tegen 10 eurocent aan de kassa stop te zetten, vermindert Carrefour het gebruik van plastic met 703 ton per jaar.

Carrefour zet zich concreet in voor de strijd tegen plastic met drie acties uit haar Act for Food-programma: actie 9, actief strijden tegen plastic; actie 11, productverpakkingen verminderen en actie 14; tegen 2025 evolueren naar 100% recycleerbare verpakkingen

Een actieplan werd opgesteld om verpakkingsinnovaties van eigen merk op te nemen volgens de principes van de kringloopeconomie.

Carrefour is de eerste retailer die klanten de mogelijkheid geeft om eigen doosjes mee te nemen naar de traiteurtoog, kaasafdeling,  beenhouwerij en visafdeling. De retailer moedigt haar klanten ook aan eigen boodschappenzakken te gebruiken voor het inpakken van boodschappen aan de kassa of het verpakken van bulkartikelen zoals groenten en fruit. 

Daarnaast biedt de retailer zowel aan de kassa als voor het verpakken van bulk verschillende duurzame alternatieven aan

 

Een assortiment duurzame tassen verkrijgbaar aan de kassa

Volgens de principes van de kringloopeconomie heeft Carrefour een assortiment herbruikbare zakken van gerecycleerde en recyclebare materialen ontwikkeld. Deze zakken zijn innovatief op drie vlakken: hun fabricagemethode, de gebruikte grondstoffen en samenwerkingen met partners. Bovendien zijn ze zowel voor het winkelen als voor andere gelegenheden afgestemd om de behoeften van de klant.

Dit assortiment bestaat uit vier modellen

  • De draagtas van biokatoen met dubbele handgreep voor meer gebruiksgemak dat ontworpen is door de Brusselse street art-artist 13 pulsions

  • De 100% gerecycleerde draagtas, ook wel de Ocean Bag genoemd, gemaakt van plastic afkomstig uit de oceaan. Carrefour realiseerde deze draagtas in samenwerking met het bedrijf SEAQUAL dat zich inzet voor de schoonmaak van de oceanen en zeebodems. Met 10 kg plastic dat verzameld wordt uit de oceaan kunnen 100 zakken geproduceerd worden. Dankzij deze samenwerking kan Carrefour actief werken op de netheid van de oceanen en de zeebodem.

  • De tas gemaakt uit 4 gerecyclede petflessen. Deze zal in 2020 beschikbaar zijn.

  • De Trolley-tas gemaakt van gerecyclede materialen

 

Duurzame zakken uit katoen voor bulk

Carrefour biedt  biokatoenen zakjes aan in twee verschillende formaten voor het verpakken van fruit en groenten of kleine voedingsmiddelen in bulk.

Contacteer ons
Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan10.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.