De Hypermarkt Carrefour van Zemst en de sociale kruidenier ‘t Sociaal Profijtje in Mechelen slaan de handen in elkaar

De Hypermarkt Carrefour van Zemst en de sociale kruidenier ‘t Sociaal Profijtje in Mechelen slaan de handen in elkaar

Vrijdag 3 april 2020- Een mooi gebaar in deze moeilijke tijden: het Sociaal Centrum in Mechelen en de Hypermarkt Carrefour in Zemst hebben samen een initiatief opgezet om de klanten van de sociale kruidenier ‘t Sociaal Profijtje een tijdelijk alternatief te bieden voor hun aankopen.

Door de coronamaatregelen is de sociale kruidenierswinkel momenteel gesloten. Op donderdag 2 april tussen 7 en 8 uur ‘s morgens konden de klanten voor het eerst als alternatief hun boodschappen doen in de hypermarkt van Zemst, tegen een gunsttarief. Gezinnen tot vier personen kregen een korting van 50% op hun aankopen, de helft van het bedrag moesten ze dus zelf betalen. Vrijwilligers van het Sociaal Centrum waren tijdens deze speciale opening aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Er werden ook paaseitjes verdeeld voor de kindjes. De glimlach op hun gezichten was een beloning voor alle medewerkers van de winkel die zich voor het project inzetten. 34 klanten maakten gebruik van de gelegenheid om te komen winkelen, daarom werd beslist om het initiatief te verlengen en volgende week donderdag opnieuw te openen.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.