De Kip van Weleer: een nieuwe Kwaliteitsketen Carrefour met blockchain

  • Kip gekweekt met vrije uitloopruimte in de Belgische Ardennen
  • 100% plantaardige voeding, gegarandeerd zonder gmo’s
  • Volledige traceerbaarheid gegarandeerd dankzij de blockchain

Woensdag 25 september 2019- Als onderdeel van Act for Food zet Carrefour zich in voor de voedseltransitie door concrete acties voor te stellen om beter te eten. Via de producten van de Kwaliteitsketen Carrefour voldoet Carrefour aan de verwachtingen van de consument en haar toewijding om authentieke en kwaliteitsproducten aan hun klanten aan te bieden tegen een eerlijke prijs.

Story image

De voorkeur geven aan Belgische afkomst

De Kip van Weleer Kwaliteitsketen Carrefour is 100% gegarandeerd Belgisch: geboren, opgegroeid en getransformeerd in België. Alle partners in de sector bevinden zich in België binnen een straal van maximaal 150 km: de broedplaats van de kuikens, de molen die het voedsel produceert en de kwekers geselecteerd door Carrefour.

De dieren zijn opgegroeid met vrije uitloopruimte, krijgen 100% plantaardig voedsel en zijn gegarandeerd vrij van gmo’s. De kip van Weleer wordt zonder antibiotica kuur gekweekt. Dit is één van de Carrefour engagementen Act for Food.

Totale traceerbaarheid gegarandeerd door de blockchain

Carrefour streeft ernaar de traceerbaarheid van de producten van de Kwaliteitsketen Carrefour te waarborgen. Dit is het geval met de Kip van Weleer. De QR-code op de verpakking kan worden gescand door de klant, die snel de informatie te weten komt over het product (merk, houdbaarheidsdatum, wijze van bewaring), de incubatie (datum, broederij, datum van doorgang naar de kwekerij), het kweken (voeder, kweker, locatie), de slachting (datum, locatie) en de opslag/verkoop (leverdatum, magazijn).

De Kip van Weleer wordt aangeboden in 9 referenties: hele kip, stukken (filet, in blokjes gesneden filet, dijen, vleugels en drumsticks) en verwerkt (gehakt, chipolata en hamburger). Elk van deze referenties wordt geïdentificeerd als Kwaliteitsketen Carrefour en beschikt over een QR-code die de klant via zijn smartphone kan scannen. Dit gamma zal beschikbaar zijn in de Hypermarkten Carrefour, Carrefour Market en Express. Cette nouvelle gamme sera disponible dans les magasins Hypermarchés, Carrefour Market et Express.

De Kwaliteitsketen Carrefour

Het label van de Kwaliteitsketen Carrefour belicht 3 belangrijke principes:

  1. Het respect voor de klant door kwaliteit te bieden tegen een betaalbare prijs;
  2. Het respect voor de producent door een duurzaam partnerschap;
  3. Het respect voor dieren en het milieu, dankzij zeer strikte normen.

Op deze manier creëert Carrefour waarde voor de hele keten, biedt een duurzaam alternatief en kwaliteit voor de pluimveesector en vecht tegen de devaluatie van landbouwproducten.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.