Fairebel werkt samen met Carrefour voor de lancering van een nieuw assortiment appels en peren uit eerlijke handel

Evere, 19 november 2020 - Fairebel werkt samen met Carrefour voor de lancering van een nieuw gamma appels en peren uit eerlijke handel. Carrefour is een historische partner van Fairebel. Carrefour was namelijk de eerste retailer die Fairebel-producten aanbood aan Belgische klanten. Na melk en verschillende zuivelproducten, die sinds 2009 (het jaar van de melkcrisis) op de markt zijn, introduceert Carrefour nu appels en peren van Fairebel.

Carrefour en Fairebel: een historisch partnerschap

Het merk Fairebel staat vooral bekend om zijn melk. Dit is het eerste product dat het merk op de markt bracht in 2009. Het gaat om een historische samenwerking: Carrefour was de eerste retailer dat het merk Fairebel commercialiseerde. Na de volle melk en de halfvolle melk, volgden andere zuivelproducten die gekend zijn bij de consument zoals melkcapsules voor koffie, pakjes voor cacaomelk, boter of zelfs vanille-ijs.

Fairebel, fruit uit eerlijke handel

Het is voor Carrefour belangrijk om constructief samen te werken met Belgische landbouwers via het partnerschap met Fairebel.

De coöperatie FairCoop promoot de producten van zijn producenten voor een eerlijke prijs. Het eigen merk behoort tot de agrarische wereld en garandeert een correcte vergoeding aan alle spelers in de keten. 

De Fairebel-producten worden verkocht tegen de adviesprijs van Faircoop. Deze is het resultaat van een correcte winstverdeling tussen alle spelers van de keten, beginnend bij de producent zodat een correcte vergoeding voor de landbouwers gegarandeerd wordt. Fairebel werkt samen met de coöperatie New Green.

Appels en peren van Fairebel verkrijgbaar in Carrefour-winkels

Tot de selectie behoren Jonagold-appels en Conference-peren van Fairebel omdat ze Belgisch, uit eerlijke handel en van uitstekende kwaliteit zijn.

De missie van Carrefour is om het beste beschikbaar te maken voor iedereen. Daarom bevoorraden we ons zo dicht mogelijk en werken we voor verschillende Carrefour-initiatieven samen met de landbouwwereld. De samenwerking met Fairebel past in deze context van nabijheid tot de agrarische wereld. Carrefour geeft voorrang aan Belgische producenten om de lokale economie te ondersteunen, de impact op het milieu te verminderen en kwaliteitsproducten te garanderen. ”, Benadrukt Pascal Léglise, directeur Maatschappelijke Verantwoordelijkheid, Kwaliteit en Duurzame Ontwikkeling.

Appels en peren verkocht in ecologische kartonnen verpakkingen

De appels en peren van Fairebel worden verkocht bij Carrefour (Hyper, Market en Express) per 6 stuks, verpakt in een kartonnen doos of per bak van 9-10 stuks. 

  • Een kartonnen doos met 2kg appels/peren, of ongeveer 6 vruchten, wordt verkocht aan €5,99 en is beschikbaar in Carrefour Hypermarkt

  • Een bak met 1kg appels/peren of ongeveer 9 à 10 vruchten wordt verkocht aan €3,18 en is beschikbaar in Carrefour Market en Express

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.