Geoffroy Gersdorff benoemd tot Directeur Goederen en Aanbod Voeding Groep Carrefour

Dinsdag 11 februari 2020- Geoffroy Gersdorff, Secretaris-Generaal van Carrefour Belgium, werd benoemd tot Directeur Goederen en Aanbod Voeding Groep Carrefour, en zal rapporteren aan de Group Executive Director Merchandise.

Story image

Zijn missie zal zijn om de bestaansreden van Carrefour, namelijk de voedseltransitie, zichtbaar en toegankelijk te maken voor iedereen.

Meer bepaald zal hij de leiding nemen over het huismerk Carrefour (MDC), de verse producten (PFT) metde Kwaliteitsketen Carrefour (KKC) en de Socomo, de aankoopcentrale voor verse producten van de groep

Deze benoeming treedt in werking op 10 februari 2020.

In het kader van zijn rol als Secretaris-Generaal en na meer dan 20 jaar engagement in België en binnen de groep, is Geoffroy één van de actoren en een ambassadeur geweest voor de uitvoering van de missie van Carrefour om de voedseltransitie voor iedereen in ons land toegankelijk te maken. Hij heeft daarnaast een sterke expertise ontwikkeld in goederen dankzij zijn ervaring in België en in Frankrijk, meer bepaald als Directeur Goederen, en op het niveau van de Groep Carrefour om internationale huismerken te ontwikkelen. Hij heeft ook ervaring als Operations Director voor hypermarkten.

De huidige ploeg van het Secretariaat Generaal zal verdeeld worden onder het uitvoerend comité van  Carrefour Belgium.

Klik hier voor een foto van Geoffroy Gersdorff in hoge resolutie.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.