Heropening Hypermarkt Carrefour Tienen: met innoverend gastronomisch concept en veel aandacht voor de versafdelingen

  • Carrefour blijft innoveren en investeert in haar hypermarkten
  • Vernieuwende concepten voor een nieuwe winkelervaring
  • Inzetten op bio, vers en gastronomie

Maandag 18 november 2019- Na de Hypermarkten Carrefour van Evere, Fléron en Sint-Denijs-Westrem werd ook de winkel van Tienen aan de Albertvest grondig vernieuwd. De klanten ontdekken er een winkel met innoverende concepten die voldoen aan de nieuwe consumptietrends van de Belgen en die perfect zijn afgestemd op hun behoeften.

Story image

Carrefour is de enige retailer die het hypermarktformaat in het hele land heeft ontwikkeld, met 40 Hypermarkten Carrefour. De klanten kunnen er elke dag 130.000 referenties vinden. Deze winkels bieden de ruimste keuze aan food- en non-food-producten onder hetzelfde dak.

Sinds enkele maanden steekt Carrefour België haar hypermarkten in een nieuw kleedje om beter aan de behoeften van consumenten te voldoen. Deze vernieuwingsgolf is ook een uitstekende gelegenheid om projecten uit te werken en nieuwe concepten te lanceren. De winkels bieden een unieke winkelervaring met kwaliteitsvolle producten, handige diensten en menselijk contact. De hypermarkten hechten veel belang aan gezondheid, duurzame technieken en materialen. Boodschappen doen wordt zo een beleving.

Nu was het aan de beurt van de Hypermarkt Carrefour van Tienen, hij kreeg een volledig nieuwe look. Er werd een heuse reuze versmarkt gecreëerd met een 360° overzicht. Hierbij werd sterk ingezet op innovatieve concepten zoals een comsumptiezone en een uitgebreid broodatelier met toog. Er is telkens een keuze aan kant-en-klare en ter plaatse bereide gerechten (vers gebakken brood, ontbijtkoeken, vers gebakken pizza, verse soep, pasta, salades, sushi,  gebakjes …) en natuurlijk het ter plekke geperste fruitsap. Deze producten kunnen ter plaatse geconsumeerd worden in een gezellige restauratiezone of meegenomen worden. De brood-en pizzabereidingen zijn zichtbaar vanuit de winkel. Het is een echte beleving.

Een ander speerpunt is de uitbreiding van de versafdeling en de verkoop van beenhouwerij- en traiteurproducten aan een bedieningstoog. Er wordt heel veel aandacht geschonken aan het merk Carrefour Bio, het goedkoopste biomerk in België, met een grote uitbreiding van assortiment tot een grote keuze aan bulkproducten toe. Zo maakt Carrefour het beste toegankelijk voor iedereen.

De versmarkt biedt een uitzonderlijk aanbod aan verse groenten en fruit en een vernieuwde zone met lokale producten. Verder werd over de hele winkel sterk ingezet op duidelijkheid en easy shopping.

Deze make-overs illustreren het vermogen van Carrefour België om zich aan te passen aan de verwachtingen van steeds veeleisendere consumenten, de vraag naar innovaties, nieuwe producten en eenvoud in het aankoopproces.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.