Het natuurlijke en veganistische merk N.A.E. verkrijgbaar bij Carrefour

  • Carrefour biedt een selectie van het N.A.E.-assortiment in haar winkels.
  • Deze samenwerking weerspiegelt het engagement van Carrefour en N.A.E. voor producten die de gezondheid en het milieu respecteren door ingrediënten en verpakkingen.
  • De verzorgingsproducten van het merk N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT met minimaal 97% natuurlijke ingrediënten en veganistische formules.
  • Alle tubes zijn gemaakt van plantaardig plastic op basis van suikerriet. De flessen zijn gemaakt van 100% gerecycleerd of recycleerbaar PET. De kartonnen dozen zijn FSC-gecertificeerd en recycleerbaar

Woensdag 26 februari 2020- Carrefour streeft ernaar haar klanten producten aan te bieden die de planeet respecteren. Via de Act For Food-campagne wil Carrefour het beste voor iedereen toegankelijk maken. De samenwerking met het merk N.A.E. kadert dus in deze aanpak, de verbintenissen van N.A.E. komen overeen met die van Carrefour. Het engagement is inderdaad niet beperkt tot de formulering van producten in dit assortiment, maar strekt zich ook uit tot de samenstelling van verpakkingen: duurzaam, gerecycleerd en recycleerbaar, als onderdeel van een ecologische aanpak.

Een Italiaans gecertificeerd biologisch merk met het Ecocert-label

Het N.A.E.-gamma is geïnspireerd op de traditie van de Italiaanse kruidengeneeskunde. De volgende producten zijn verkrijgbaar in de Carrefour-winkels:

  • gezichtsverzorging: een anti-aging dagcrème, een anti-aging nachtcrème en een kalmerende dagcrème, micellair water, reinigingsgel;
  • lichaamsverzorging: een verfrissende douchegel, een revitaliserende douchegel en een verfrissende deodorant en een neutrale geurdeodorant;
  • bars: een reparatieshampoo-bar, een shampoo-bar voor dagelijks gebruik en een gezichtsreinigingsbar.

Ecologische verpakking op basis van suikerriet om het milieu te respecteren

Met Act For Food zet Carrefour zich in om actief tegen plastic te vechten en verpakkingen te verminderen. Door deze verbintenis wil Carrefour de impact op het milieu verminderen door de verpakking van zijn 11.000 eigen merkproducten te verminderen en het recycleren van materialen te stimuleren. Carrefour is ook voorstander van samenwerking met ecologisch verantwoorde merken, zoals N.A.E.

Alle tubes van de N.A.E.-merkproducten zijn gemaakt van plantaardig plastic afkomstig van suikerriet. Deze verpakking is een hernieuwbaar materiaal verkregen door een gistingsproces dat suikerriet en melasse omzet in suikerriet-ethanol.

De flessen zijn gemaakt van 100% gerecycleerd en recyclebaar PET. De kartonnen dozen zijn FSC-gecertificeerd en recycleerbaar.

Bars in plasticvrije en FSC-gecertificeerde verpakking

Het N.A.E.-assortiment biedt twee bars. Ze zijn natuurlijk, authentiek en bio en vormen alternatieven voor traditionele producten verpakt in plastic verpakkingen. Een shampoo bar is verpakt in FSC-gecertificeerd papier, waarmee men twee flessen van 250 ml vloeibare shampoo kan vervangen.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.