Jommeke - ‘De Jungfrau smelt!’ en Blake en Mortimer - ‘De laatste farao’ verkozen tot Strips van het Jaar 2019 door de Carrefour-klanten

  • 5.000 Carrefour-klanten en een professionele jury stemden voor hun favoriete stripverhaal
  • Jommeke met ‘De Jungfrau smelt!’ en Blake en Mortimer met ‘De laatste farao’ winnen de prijs, respectievelijk voor Franstalige en Nederlandstalige kiezers
  • Carrefour verkoopt ruim 500.000 strips per jaar in haar Hypermarkten Carrefour

Maandag 2 december 2019- België staat bekend als het land van het stripverhaal. Om deze passie voor de tekstballon te vieren, organiseerde Carrefour de eerste Stripprijs voor het groot publiek. En deze eerste editie was meteen een succes! Voor deze wedstrijd werden 12 nieuwe strips geselecteerd, waaruit onze klanten een keuze konden maken. Bijna 5.000 deelnemers stemden op hun favoriete titel.

Story image

En de winnaar is …

De winnende strip voor de Nederlandstalige stemmers is Jommeke met ‘De Jungfrau smelt!’ van stripauteur Gerd Van Loock. Hij stak met kop en schouders boven alle andere stripverhalen uit. Aan Franstalige zijde wast het Blake en Mortimer met ‘De laatste farao’ die het haalde van alle andere titels, door het Belgisch kwartet regisseur Jaco Van Dormael, de schrijver Thomas Gunzig, de ontwerper François Schuiten en de colorist Laurent Durieux.

De prijs werd uitgereikt op 27 november in de Hypermarkt Carrefour van Evere, in aanwezigheid van alle stripauteurs en vertegenwoordigers van de uitgeverijen als ook medewerkers en directieleden van Carrefour België. De twee winnaars kregen al een ereplaats in onze schappen met een vermelding ‘Prijs toegekend door Carrefour-klanten’.

Een succesverhaal

Niet alleen het aantal deelnemers maakt duidelijk dat de eerste Stripprijs van carrefour België een succes was. In de winkels was er een stijging van maar liefst 12% merkbaar in de verkoop van de stripverhalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Carrefour, een vaste waarde voor de stripliefhebber

In haar Hypermarkten Carrefour biedt de retailer een zeer ruime keuze aan strips waar stripliefhebbers hun hart aan kunnen ophalen. Allemaal opgeteld betekent dit 2.250 meter strips. De verkoop van strips bij Carrefour boomt sinds enkele jaren, met ruim 500.000 verkochte albums elk jaar, wat overeenkomt met zo’n 25.000.000 bladzijden gevuld met tekstballonnen.

De laureaten van de Carrefour Stripprijs 2019

  • Jommeke, De Jungfrau smelt!, door Gerd Van Loock, verschenen bij Ballon Comics
  • Blake en Mortimer, De laatste farao (Album 11), door François Schuiten, Thomas Gunzig, Jaco Van Dormael en Laurent Durieux, verschenen bij Dargaud

Klik hier voor de media toolkit met foto’s en documenten.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.