Medi-Market opent een parafarmacie in de Hypermarkt Carrefour van Bierges

  • Eerste concrete uitwerking van het partnerschap op lange termijn
  • Carrefour België implementeert het concept van een shop-in-shop in de Hypermarkt Carrefour in Bierges
  • Parafarmacie met een brede waaier aan complementaire producten

Dinsdag 16 juli 2019- Afgelopen april kondigden Carrefour België en de Medi-Market Group hun strategische langetermijn partnership aan. Vorige week opende de eerste parafarmacie haar deuren in de Hypermarkt Carrefour in Bierges, nabij Waver. Het doel van deze samenwerking is de complementariteit van de twee merken om de klanten tevreden te stellen en om hun leven gemakkelijker te maken door verschillende diensten op dezelfde plek te vinden.

Story image

Medi-Market bevindt zich in de hypermarkt, maar het is een verkoopruimte die volledig losstaat van de hypermarkt zelf en een eigen ingang heeft (concept shop-in-shop). Klanten kunnen zo genieten van synergieën met de Hypermarkt Carrefour. Op meer dan 300 m² zullen ze een breed aanbod aan gezondheids- en welzijnsproducten van farmaceutische kwaliteit vinden tegen de laagste prijzen (dermocosmetische producten, voedingssupplementen, kruidengeneesmiddelen of zelfs eerste hulp of babyproducten). Carrefour en Medi-Market onderzoeken momenteel de mogelijkheid om het concept naar andere winkels uit te breiden.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.