Nieuw bij Carrefour: de ocean bags van zeeafval

Nieuw bij Carrefour: de ocean bags van zeeafval

  • Carrefour lanceert een nieuw assortiment zakken gemaakt van zeeafval
  • Het assortiment ‘ocean bags’ bestaat uit 3 modellen: een boodschappentas, een trolleytas en een opvouwbare tas.
  • Dit nieuwe aanbod is een aanvulling op andere duurzame alternatieven, zoals zakken van biokatoen die al beschikbaar zijn in 2 modellen: draagtas en zakjes voor groenten en fruit
  • Carrefour stopt de verkoop van plastic zakken van 10 eurocent, waardoor 700 ton plastic per jaar worden bespaard

Met de verbintenissen en concrete acties van het Act for Food-programma zet Carrefour zich in voor het recht op voedselkwaliteit voor alle consumenten. Deze zijn verzameld in 20 acties, waarvan 3 gericht zijn op de verpakkingen van het eigen Carrefour-merk. Carrefour is van plan de plastic zakjes te verwijderen die aan de kassa worden verkocht tegen 10 cent. Als alternatief biedt Carrefour andere tassen aan de kassa voor fruit en groenten in bulk: tassen gemaakt van biokatoen (zie foto), jute (zie foto), papier en de ocean bags (zie foto), gerecycleerd uit zeeafval.

Act For Food: concrete verbintenissen om plastic te bestrijden

Carrefour engageert zich via 3 acties van het Act For Food-programma: actie 9, actief strijden tegen plastic ; actie 11, verminderen van de verpakking van haar eigen producten en actie 14, streven naar 100% recycleerbare verpakkingen voor Carrefour-producten in 2025. Er wordt een actieplan opgesteld om verpakkingsinnovaties van het eigen merk in te schrijven in een kringloopeconomie.

Een gamma duurzame tassen gemaakt van zeeafval

Met de principes van de kringloopeconomie in het achterhoofd heeft Carrefour zorgvuldig een assortiment herbruikbare tassen ontwikkeld, gemaakt van gerecycleerde en recycleerbare materialen. Deze nieuwe tassen zijn innovatief op drie niveaus: de manier waarop ze zijn vervaardigd, de gebruikte grondstoffen en de samenwerkingen. Ze zijn beter aangepast aan de behoeften van de klanten: zowel voor gebruik tijdens de boodschappen als voor andere gelegenheden in het dagelijks leven.

Dit gamma bestaat uit drie modellen.

  1. De totebag gemaakt van 100% gerecycleerd plastic verzameld in de oceanen, in samenwerking met de organisatie Seaqual. Deze reinigt de oceanen en de zeebodem. Met 10 kg plastic kan zij 100 zakken produceren. Dankzij deze samenwerking kan Carrefour actief werken op de netheid van de oceanen en de zeebodem.
  2. De opvouwbare tas gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. 4 flessen worden verwerkt in een zak. Deze zal beschikbaar zijn in 2020.
  3. De trolleytas vervaardigd op basis van gerecycleerde materialen.

Nu al beschikbaar: een scala aan alternatieven in biokatoen en jute

In september 2019 lanceerde Carrefour een assortiment zakken van biokatoen en jute (zie foto’s). Dit assortiment bestaat uit drie modellen: een grote boodschappentas van biokatoen met dubbele handgreep voor het gebruiksgemak, twee maten biokatoenen zakjes voor het verpakken van fruit en groenten en een jutezak ontworpen voor het verpakken van groenten en fruit.

Story image

U kunt het Act for Food-actieprogramma ontdekken via deze link: https://actforfood.carrefour.eu/nl

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.