Nieuw: Carrefour rekruteert franchisepartners via videochat

Met haar nieuwe wervingscampagne doorbreekt Carrefour het huidige sombere economische klimaat door luid en duidelijk te stellen dat het nu wel degelijk een goed moment is om een eigen winkel te openen. Carrefour maakt het potentiële franchisenemers mogelijk om veilig van in hun kot de mogelijkheden te ontdekken. Dat doet het via videochat.

Een positieve boodschap: ja, dit is hét moment om te ondernemen

Carrefour lanceerde deze week een nieuwe wervingscampagne. Het merk is voortdurend op zoek naar gemotiveerde ondernemers om als zelfstandige uitbaters winkels over te nemen of nieuwe winkels te openen.

In dit onzekere economische klimaat kiest Carrefour ervoor om een positieve boodschap uit te dragen door te stellen dat het nu hét moment is om een winkel te openen.

Supermarkten en buurtwinkels maken zich in deze crisisperiode immers onmisbaar en tonen dat ze meer dan ooit het vertrouwen van hun klanten genieten.

De foodretailsector is stabiel en biedt mooie kansen voor toekomstige winkeliers die op zoek zijn naar een succesvol concept.

Het is voor Carrefour ook een kans om het franchiseaanbod te promoten en gemotiveerde ondernemers de kans te bieden om hun eigen winkel te openen als zelfstandige, en tegelijkertijd te profiteren van de steun en reputatie van een sterk merk met 700.000 trouwe klanten in België.

Videochat: een vernieuwend en 100% digitaal concept

Terwijl reizen en vergaderingen beperkt blijven en digitale contacten de norm zijn geworden, past Carrefour zich aan door een nieuw concept te lanceren als alternatief voor het traditionele rekruteringsproces.

Op 8, 9 en 10 juni kunnen geïnteresseerden met al hun vragen via videochat terecht bij de rekruteerders van Carrefour. Het enige wat ze moeten doen is zich inschrijven op de website ikwordfranchisenemer.be.

Tijdens een informeel gesprek zullen potentiële kandidaten via speeddates zelf kunnen evalueren of het concept overeenstemt met wat ze zoeken. In alle veiligheid, vanuit hun kot.

Ze kunnen dan ook vrijblijvend de mogelijkheden in hun regio ontdekken. Voldoen kandidaten aan het profiel en wordt hun aanvraag geaccepteerd, dan kunnen ze een franchisecontract ondertekenen.

De Carrefour-franchises: twee concepten, twee profielen

Carrefour zoekt op dit moment nog franchisenemers in de provincies Luik, Luxemburg, Namen, Henegouwen, Wallonië en Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen, voor zijn twee concepten: Carrefour Express en Carrefour Market.

  • Carrefour Express groepeert buurtwinkels met langere openingstijden in dorps- of stadscentra of aan invalswegen. De partner-franchisenemer staat in direct contact met de klant, eventueel bijgestaan door een klein team.

Een eigen Carrefour Express-winkel openen kan met een eigen bijdrage vanaf €75.000, aangevuld met een investeringslening.

  • Carrefour Market brengt retailers samen die gespecialiseerd zijn in verse producten en zich richten op service, winkelplezier en loyaliteit. De partner-franchisenemer is een echte bedrijfsleider en stuurt een eigen team.

Een eigen Carrefour Market-winkel openen kan met een eigen bijdrage vanaf €150.000, aangevuld met een investeringslening.

De zelfstandige uitbater van een Carrefour-winkel kan, ongeacht het concept, rekenen op: technologie en opleidingen van het merk, professionele verkoopondersteuning, ondersteuning bij marketing- en promotieacties, logistiek en de koopkracht van een grote groep.

Carrefour België in cijfers

  • Meer dan 15 jaar ervaring als franchisegever
  • Meer dan 750 winkels in België
  • 45 hypermarkten
  • 443 Carrefour Market-supermarkten
  • 300 Carrefour Express-buurtwinkels
  • 200 afhaalpunten
  • Meer dan 700.000 klanten per dag
  • Meer dan 70% van de Carrefour-producten is afkomstig van Belgische kmo’s en leveranciers.
Contacteer ons
Marco Demerling Nederlandstalige woordvoerder, Carrefour
Marco Demerling Nederlandstalige woordvoerder, Carrefour
Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.