Nieuwe samenwerking tussen Decathlon en Carrefour België Een Carrefour BIO-hoek nu aanwezig in de Decathlon van Namen

Evere, 10 september 2020 - Vanaf 10 september 2020, ter gelegenheid van de start van het nieuwe schooljaar kunnen klanten een Carrefour BIO-hoek ontdekken in de Decathlon van Namen. De samenwerking tussen Carrefour en Decathlon ging begin mei van start tijdens de coronacrisis. Klanten konden producten van Decathlon ontdekken en kopen in alle Carrefour Hypermarkten. Bij deze nieuwe samenwerking wordt als test een deel van het Carrefour BIO-gamma aangeboden in een winkel van Decathlon.

De hoek van 25m² samengesteld uit houten materiaal biedt honderden referenties aan waarvan 10 in bulk evenals een selectie van producten uit het Carrefour BIO-gamma.

“Nu ons merk Carrefour BIO beschikbaar is bij Decathlon, kunnen we een oplossing bieden aan klanten die op zoek zijn naar gezonde en toegankelijke voeding”, Yassine Abou-Nouaim, Concept Manager BIO, Carrefour België.

"Als Decathlonners vinden we dat we een steentje moeten bijdragen aan de gezondheid van ieder. We willen een bewuste levensstijl promoten door middel van sport, maar ook door een gezonde en verantwoorde voeding. De Carrefour BIO-hoek die zich in een testfase bevindt is een van de mogelijkheden die we momenteel onderzoeken", Tom Bresmal, Project Leader Decathlon België.

Deze samenwerking met Decathlon biedt mooie toekomstperspectieven.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.