Ontdek de nieuwe Carrefour Express Koloniën, de eerste winkel van de nieuwe Express-generatie

  • Combinatie van buurtwinkel en restauratie
  • Veel ruimte voor restauratie: ter plaatse bereid, zelfbediening, om mee te nemen of te consumeren in de lounge
  • In lijn met Act for Food
  • Extra aandacht voor Bio
Story image

Donderdag 12 december 2019- Op 11 december opende een nieuwe Carrefour Express-buurtwinkel, gesitueerd in het centrum van Brussel, op een steenworp van het Centraal Station, in de Koloniënstraat. Het is een winkel die vooral beantwoordt aan de behoeften van de klanten uit de kantoren in de omgeving. Deze nieuwe Express is de eerste van het nieuwe Express-concept. Hij benadrukt wat Carrefour kenmerkt: Act for Food, Bio en restauratie.

Het doel is om mee te gaan met de tijd en te voldoen aan de vraag van consumenten die steeds op zoek zijn naar snelle en gezonde maaltijdoplossingen. Naast het restauratieaanbod biedt deze Express producten die voldoen aan de dagelijkse behoeften van de klant.

De nieuwe Express biedt verschillende sferen op drie niveaus en een totale oppervlakte van ongeveer 200 m². Op de begane grond vinden klanten klassieke basisproducten. Op het eerste niveau zullen ze verleid worden door de verschillende maaltijdoplossingen: saladebar, warme soepen, ter plaatse bereide broodjes, verse pizza’s eveneens gemaakt ter plekke bereid en warme gerechten. En op de mezzanine kunnen ze in een warme, moderne en gezellige sfeer van hun maaltijden te genieten

Een unieke ruimte voor menselijke contacten

De moderne winkel straalt een gezellige en warme sfeer uit, met een tijdloze, authentieke en natuurlijke inrichting in de look van Act for Food. De frisse look creëert een unieke identiteit en laat ruimte voor ontdekking en plezier. Het urban-concept met een positionering tussen horeca en retail met toegankelijke prijzen is ideaal voor een pauze of om er te werken. Het aanbod is afgestemd op de personen die in een van de nabijgelegen kantoren werken pof in de buurt wonen, studenten, toeristen, reizigers en voorbijgangers. Mensen die in de nabijgelegen kantoren werken, kunnen ook hun bestelling plaatsen voor de lunch of een vergadering. De winkel heeft als doel het klanttraject te vereenvoudigen en biedt betaaloplossingen via self check-out kassa’s. Een aparte kassa is bestemd voor mensen die gaan eten in de mezzanineruimte.

Maaltijdoplossingen voor elk moment van de dag, in een inspirerende omgeving

Klanten zijn steeds meer op zoek naar gezonde maaltijdoplossingen met kraakverse ingrediënten en ter plaatse bereid. Duurzaamheid speelt een alsmaar grotere rol in de keuze voor een evenwichtige voeding. De Carrefour Express-winkel van de nieuwe generatie speelt er duidelijk op in. Zo kan de klant kiezen uit een compleet en kwalitatief gamma aan smaakvolle en gezonde maaltijden en snacks, om ter plaatse, op kantoor of onderweg op te eten. De winkel wil praktische oplossingen aanreiken die snel geconsumeerd kunnen worden en bovendien nadruk leggen op nieuwe tendensen en milieuaspecten, zoals verantwoord eten, bio en gezondheid, weinig of geen verpakking en recycling. Deze aanpak kadert perfect in Carrefours ambities om het beste toegankelijk te maken voor iedereen en de verbintenissen die Carrefour aangaat in haar Act for Food-programma.

Smullen maar!

De klant heeft een uitgebreide keuze aan bereide maaltijden om van te watertanden: verrukkelijke soepen, knapperige pizza’s, belegde sandwiches, heerlijke ovenschotels, een gevarieerde salad bar in zelfbediening of het volledige gamma Lunch Time en Apéro Time. Dit wordt aangevuld met ter plaatse gebakken producten en een reeks bio-referenties in de bakkerijafdeling, een uitgebreid aanbod aan Carrefour Bio-producten en bio-noten of -granen beschikbaar in de bulkmuur, een grote keuze aan ter plaatse voorgesneden fruit, aromatische koffie in zelfbediening ook om mee te nemen, een waaier aan lokale producten met focus op Belgische specialiteiten, alsook fruitsappen, smoothies en andere dranken.

De consumptieruimte is open naar de winkel en biedt in een lounge-achtige omgeving, met comfortabele stoelen en tafels en een gratis wifi-verbinding. Dé plek om elkaar te ontmoeten, een babbeltje te slaan of samen te werken.

Carrefour Express doet het bijzonder goed: Carrefour België opende reeds 13  buurtwinkels in 2019, en voor het einde van het jaar komen er nog vier winkels bij.

Klik hier voor enkele foto’s.

Uitbater:
Wim Bemé

Adres:
Koloniënstraat 58-60
1000 Brussel

Openingsuren:
Van maandag tot zaterdag van 7 tot 20 uur

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.