Primeur in België: Carrefour werkt samen met Uber Eats voor thuisbezorging van boodschappen

Vrijdag 30 oktober 2020 - Carrefour en Uber Eats versterken hun banden door een overeenkomst te sluiten voor de levering van dagelijkse boodschappen. Ook kondigen ze de lancering van deze dienst aan in België, met name in Brussel en Luik.

Vanaf deze week kunnen consumenten hun boodschappen doen op Uber Eats. De twee merken hebben hun krachten gebundeld om consumenten te helpen bij het kopen van alledaagse producten, maar ook van schoonmaak en hygiëneproducten. De boodschappen worden binnen 30 minuten thuisbezorgd. 

Het assortiment telt 1180 referenties waardoor consumenten toegang hebben tot een wijd aanbod in alle categorieën. Het merk Carrefour is ook beschikbaar op de applicatie Uber Eats.

Carrefour is de enige retailer die zijn klanten levering via Uber Eats aanbiedt in de twee grote steden Brussel en Luik. Dit binnen een straal van 3 à 4 km van het stadscentrum.

Carrefour België is na Frankrijk het tweede land dat geniet van dit partnerschap met een lancering in Brussel en Luik. Andere steden in België en andere landen van de Carrefour-group zullen in de komende maanden volgen.

“Carrefour is erg trots op de samenwerking met Uber Eats. Zo krijgen onze klanten steeds makkelijker toegang tot thuisbezorging en  kunnen we onze diensten naar de klanten toe versterken” zegt François-Melchior de Polignac, CEO van Carrefour België.

"We zijn erg blij dat we onze strategische samenwerking met een deskundige speler als Carrefour kunnen blijven versterken en de toegang tot de levering van boodschappen kunnen democratiseren door middel van een betrouwbare, snelle en betaalbare ervaring", vertelt Stéphane Ficaja, General Manager van Uber Eats Europa Midden-Oosten Afrika.

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan10.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.