Update: Maatregelen van Carrefour in het kader van het coronavirus om eenieders veiligheid te garanderen

Update: Maatregelen van Carrefour in het kader van het coronavirus om eenieders veiligheid te garanderen

  • Versterking van de door Carrefour genomen maatregelen
  • Prioriteit nummer 1: de veiligheid van eenieder
  • Onder deze maatregelen: transparante schermen in plexiglas bij de kassa’s

Dinsdag 17 maart 2020- Carrefour kondigt de aanscherping van haar regels in de winkels aan. Deze nieuwe maatregelen, waaronder de installatie van transparante schermen in plexiglas bij de kassa, komen bovenop de instructies die al in de winkels van toepassing zijn.

Vanaf morgen 18 maart wordt het aantal klanten in de winkels beperkt tot 1 klant voor maximaal 15m², een nog strengere maatregel dan de 10m² die Comeos aankondigde. In elke winkel is een bewaker aanwezig om de toestroom van klanten te kanaliseren. In de Hypermarkten wordt de toegang beperkt via één enkele ingang en één enkele uitgang om deze controle te vergemakkelijken.

Daarnaast is de uitvoering van de volgende maatregelen ook op korte termijn gepland:

  • Tussen elke kassa en klanten worden transparante schermen in plexiglas aangebracht.
  • Er zal markering op de grond worden aangebracht om de gewenste afstand van 1 meter tussen twee personen weer te geven, vooral bij de kassa’s, de receptie en bedieningsstanden (bijvoorbeeld traiteur).
  • Betaling per kaart wordt aangemoedigd om de afhandeling van contant geld te verminderen. Slechts één op de drie kassa’s zal contante betaling accepteren. De kassa’s die geen contant geld accepteren, worden duidelijk gemarkeerd en er wordt een rotatie tussen de kassahosts/-hostessen gepland, zodat ze regelmatig hun handen kunnen wassen.
Story image

Deze maatregelen komen bovenop een reeks instructies die al in de Carrefour-winkels aanwezig zijn:

  • Handschoenen en gel staan ter beschikking van de medewerkers. Ze kregen ook de instructie om regelmatig hun handen te wassen.
  • Reiniging en desinfectie in de winkel is geïntensiveerd.

Al deze maatregelen zullen zich in de loop van de tijd evolueren. Carrefour volgt daarom de evolutie van de federale overheid en bestudeert alle mogelijke opties.

Ten slotte wil Carrefour haar klanten geruststellen: het enseigne heeft voldoende voorraden en al haar winkels blijven open gedurende de normale uren. Daarom vraagt Carrefour uit solidariteit om geen voorraad in te slaan.

Over Carrefour België

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij haar uiteenlopende winkel formats, haar aanbod en de meer dan 11.000 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaar staan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven. De ambitie van Carrefour is de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. Haar programma met concrete acties, zoals Act for Food is bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om beter te eten.

Het engagement van Carrefour België op het gebied van haar sociale verantwoordelijkheid werd erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′.

Met 40 Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market supermarkten, ongeveer 300 Carrefour Express buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten voor Carrefour Drive, is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase begeleidt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van meer dan 10.000 lokale en meer dan 4.500 bioproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, waarvan meer dan de helft buiten Frankrijk werd gegenereerd, telt Carrefour nu 12.225 winkels in meer dan 30 landen.